Atelierul de icoane pe sticlă

Unul dintre partenerii educaționali de bază ai școlii noastre de-a lungul anilor s-a dovedit a fi Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Corneliu Sutașul” Balta Albă. Nu puține au fost proiectele școlare realizate împreună. Printre acestea s-a numărat și Atelierul de icoane pe sticlă.
Propunerea a venit inițial dinspre biserică, prin intermediul părintelui paroh Niță Vasile Cristian și al părintelui diacon Grumeza Cătălin. A prins viață și contur în momentul în care elevi ai școlii noastre, copii de diferite vârste, s-au arătat curioși și dornici să-și descopere talentul de mici zugravi în arta de-a picta icoane pe sticlă, lucru care ne-a bucurat. Sub îndrumarea doamnei profesoare Ileana Paraschivoiu, aceștia au reușit destul de repede să-și descopere talanții creatori, ajungând ca în mai puțin de un an de zile să realizeze mici bijuterii.
Astfel, când Biserica și Școala își dau mâna prietenește, roadele cele bune nu întârzie să apară, câștigători fiind copiii și noi toți împreună cu ei! Atelierul de icoane pe sticlă a rodit frumos, iar „fructele” sale, roade ale mâinilor elevilor noștri, dau mărturie pentru lucrul cel bun și de folos.”
Hrisanti Bulugea
                   
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s