Ai spus cuvinte frumoase astăzi?

nicolasDa, cuvintele, faptele acelea frumoase, din suflet,  le facem cunoscute şi altora!

De multe ori renunţam să le împărtăşim, lovindu-ne de un zid “Ce or să zică?” Ce vor gândi alţii?” Modestie sau grandomanie?

Ne este teamă de felul cum se interpretează…sau nu dăm atenţie sau păstrăm lucrurile acelea frumoase, inedite,  cu gust, doar pentru noi, iată cum se închide cercul.

Lăsăm să se vadă doar ceea ce vrem. Noi alegem : să arătăm ceva din partea frumoasă sau din cea mai puţin plăcută a lucrurilor. De multe ori, alegem şi indiferenţa, care nu este compatibilă cu profesia noastră.

În dimineaţa aceasta ne-am jucat “Două cuvinte de apreciere” pentru colegi. Nu-i uşor să spui cuvinte frumoase, dar nici prea greu, doar să vrem să vedem partea bună din ceilalţi şi să ne lăsăm orgoliul un pic deoparte.

 Unul dintre elevi a anticipat subiectul lecţiei. Mulţumesc, Nicolas, pentru gând, pentru cuvintele frumoase, pentru grija cu care ai impachetat,  ca ai ales culori, pentru că ai participat consistent la lecţia de astăzi, pentru că ai scris ordonat, mai îngrijit ca de obicei.   Frumosul tău cadou, după cum ţi-am cerut permisiunea, a rămas în clasă, să ne fie de bun augur.

Mulţumiri şi celorlalţi  copii de la clasa a V-a pentru gânduri, deschidere, susţinere şi atenţie, le apreciez în aceeaşi măsură.  O contribuţie mare în deschiderea lor o au şi părinţii, cărora le mulţumesc.

Voi cât de des folosiţi cuvinte de apreciere? S-ar zice că suntem ceea ce gândim şi ceea ce spunem. Aşadar,să fim generoşi cu vorbele sincere şi frumoase.

Au putere mare şi sunt magice… mai ales în apropierea Crăciunului. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s