Reviste

nr_2_hai cu noiS-a finalizat de plămădit și nr. 2 al revistei școlii noastre. Conform celor anunțate acest număr este închinat serbării Centenarului Marii Uniri.

Revista HAI CU NOI nr2

    Prin toate activitățile desfășurate, ne-am străduit să promovăm valori autentice, să trezim în sufletele voastre, dragi elevi, sentimentul de mândrie patriotică și credință în dăinuirea neamului românesc. Dau mărturie multitudinea și diversitatea tuturor activităților școlare și extrașcolare petrecute împreună pe parcursul întregului an dedicat Centenarului. Un crâmpei important dintre acestea ne așteaptă să ni le reamintim și să le descoperim în paginile revistei noastre.

    Să ne fie tuturor spre bucurie! HAI CU NOI!

  prof. dr. Hrisanti Bulugea

 

 

*******************************************************************************

revista sc vnbNe bucurăm să vă semnalăm apariția primului număr al revistei “Hai cu noi!”.

*Postere in revista

Este revista școlii noastre în limba română. Din respect pentru tradiția școlii și munca generațiilor anterioare de elevi, precum și a dascălilor lor, am optat să păstrăm ca denumire a revistei, vechiul său nume. Considerăm că, în urmă cu ani de zile, doamna profesoară Bădin Emilia Blanche a fost foarte inspirată în alegerea numelui pentru revista școlii. Este un nume viu și astăzi!

De-a lungul timpului, au fost ani în care revista HAI CU NOI! s-a bucurat de recunoaștere la nivel național în cadrul competiției pentru Revistele școlare.

Ne-am dorit să realizăm o arhivă cu toate numerele anterioare ale revistei școlii. Suntem pe drumul cel bun, dar încă nu s-a finalizat munca de scanare a tuturor numerelor existente în școală. Imediat cum vom finaliza arhiva, o vom posta pe blog pentru a o reda memoriei colective a școlii noastre.

Primele două numere ale actualei reviste „HAI CU NOI!”  sunt închinate Jubileului Școlii și Centenarului Marii Uniri.

Ambele evenimente, Jubileul școlii și Centenarul Marii Uniri le-am celebrat împreună, cadre didactice, copii, elevi și părinți, prin activități diverse și interactive. Pentru ca amintirea acelor activități aniversare să rămână vie, ne-am gândit că este de datoria noastră, a dascălilor, ca primele două numere ale revistei școlii să fie consacrate special celor două evenimente majore, unul în viața școlii, iar celălalt în viața țării noastre.

Jubileul școlii s-a bucurat de prezența unor invitați din comunitatea locală: primul director al școlii, domnul Rotaru Alexei, foști profesori, foști elevi – actuali părinți, precum și din Uniunea Europeană, domnulNickMead, profesor asociat la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie.

În primul număr al revistei, dedicat Jubileului școlii, v-am reamintit că l-am sărbătorit împreună – elevi, cadre didactice, părinți- în perioada 5-8 mai 2015, prin evenimente sportive, artistice, culturale, științifice.În acest număr sunt cuprinse și câteva postere.

Bucurați-vă împreună cu noi! HAI CU NOI!

                                                                                    prof. dr. Hrisanti Bulugea

 

*****************************************************************************

Nr. 1

Nr. 2

Nr. 3

Nr. 4

Dcopert13ragii noştri,

Avem bucuria să va prezentăm primul număr al revistei “Créativité”, pentru luna martie. Este o revistă, am spune noi, cu zvâc. Informaţia este prezentată în aşa fel încât să fie atractivă. Am pus multă muncă şi suflet în ea…şi credem că se vede lucrul acesta.

O puteţi vedea la acest link: no_1_mars

După cum îi spune şi numele, publicaţia noastră este în O puteţi vedea la acest link limba franceză.

Creativitatea nu are frontiere nici de loc şi nici de limbă, revista noastră vă va dovedi, dacă încă nu v-aţi convins asupra acestui lucru.  Şi desigur, iubim limba franceză!

Ceea ce veţi citi şi veţi vedea în revistă sunt textele noastre, fotografiile şi desenele noastre, iar când spunem “noastre” ne referim la elevi, profesori…chiar şi părinţi.

Împreună colaborăm migălos ca din mâna noastră să iasă ceva frumos şi de calitate. Şi original. Şi al nostru.

Ne-am propus câteva obiective importante lucrând la această revista, iar unul dintre ele este să-i provocăm şi pe alţii să-şi descopere creativitatea.

Sigur că niciun început nu este perfect, dar vom învăţa din greşeli şi la urmatoarele numere veţi vedea îmbunătăţiri. Ar mai fi de povestit, dar ne oprim. Vă lăsăm să descoperiţi acest număr, care este dedicat francofoniei.

Pe curând cu noul număr.


Dcopert12ragii noştri,

Numărul 2, pe luna aprilie, al revistei “Créativité” a apărut. Sperăm să vă placă. O puteţi vedea la acest link : no_2_avril

Nu ezitaţi să ne spuneţi părerea voastră,  să ne semnalaţi lucrurile pe care consideraţi că trebuie să le îmbunătăţim.

Mulţumiri călduroase celor care s-au implicat în jocul nostru de-a creativitatea.

 

 


 

nr 3  no4

 

 

 

 

 

 

 

Avem bucuria primăvăratică de a vă prezenta ultimul număr al revistei Créativité : numărul 4

Materialele copiilor sunt încântătoare. Bonne découverte !

Vă reamintim şi numărul 3

 


 

Din luna martie a anului 2016, copiii şcolii gimnaziale “Voievod Neagoe Basarab” şi-au arătat creativitatea şi în paginile unei publicaţii, iniţial gândită să fie doar online.  Ideea proiectului a prins repede la elevi.

Ne-am adunat textele, desenele, fotografiile şi abia apoi a venit şi numele revistei.

Cum creativitatea izvora puternic din toate materialele copiilor, repede ne-am pus de comun acord şi asupra titlului. Nu a durat mult, iar dincolo de entuziasmul şi pasiunea noastră, au apărut rapid şi aprecieri exterioare.

În luna mai a anului 2016, revista noastră a ocupat locul I la concursul Tradiţii şi obiceiuri la români, concurs naţional, secţiunea Revistă.

De asemenea,  revista “Créativité” a primit aprecieri şi în cadrul concursului Made for Europe. A fost premiată cu locul al II-lea la etapa pe municipiu, martie 2017.

  Creativitatea copiilor a fost pe podium din nou, la Concursul naţional de reviste şcolare, clasându-ne pe locul al III-lea, etapa pe municipiu, mai 2017.

Toate aceste premii şi aprecieri pozitive susţin ceea ce am văzut şi noi, că implicarea creativităţii în şcoală este un beneficiu pentru toţi: elevi, cadre didactice, părinţi şi chiar pentru sistemul de învăţamânt românesc.

Subiectele abordate au fost atât din sfera şcolii cât şi din domenii care promovează valori, umanitatea, protejarea naturii, şi, nu în ultimul rând,  limba franceză.

A ieşit un produs fumos din trudă, pasiune, entuziasm şi creativitate.

A partir du mois de mars 2016, les élèves de l’école “Voievod Neagoe Basarab” ont fait preuve de leur créativité dans les pages d’une publication qui était, tout au début, censé apparaître seulement en ligne. L’idée du projet a vite séduit nos élèves. Nous avons d’abord collecté les textes, les dessins et les photos et ce n’est qu’en suite que le nom de la revue s’est imposé. La créativité jaillissait de partout, nous nous sommes donc vite mis d’accord sur le nom. En mai 2016, notre revue s’est classé en tête du concours national ”Tradiții și obiceiuri la români”, dans sa catégorie.

La revue ”Créativité” a également obtenu la deuxième place du concours ”Made in Europe”, dans la phase municipale de mars 2017. Par ailleurs, nous avons fini troisièmes dans la phase municipale du Concours National de Revues Scolaires, mai 2017. Tous ces prix confirment ce que nous avions constaté: à l’école, la créativité est un bénéfice commun – élèves, parents et professeurs confondus.

Les thématiques de notre revue concernent d’abord l’école. Sans oublier les thèmes concernant la protection de la nature ou la promotion de la langue française. Notre labeur, notre passion, notre enthousiasme et notre créativité nous ont permis de sortir un beau produit.