Atelierul de icoane pe sticlă

Unul dintre partenerii educaționali de bază ai școlii noastre de-a lungul anilor s-a dovedit a fi Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Corneliu Sutașul” Balta Albă. Nu puține au fost proiectele școlare realizate împreună. Printre acestea s-a numărat și Atelierul de icoane pe sticlă.
Propunerea a venit inițial dinspre biserică, prin intermediul părintelui paroh Niță Vasile Cristian și al părintelui diacon Grumeza Cătălin. A prins viață și contur în momentul în care elevi ai școlii noastre, copii de diferite vârste, s-au arătat curioși și dornici să-și descopere talentul de mici zugravi în arta de-a picta icoane pe sticlă, lucru care ne-a bucurat. Sub îndrumarea doamnei profesoare Ileana Paraschivoiu, aceștia au reușit destul de repede să-și descopere talanții creatori, ajungând ca în mai puțin de un an de zile să realizeze mici bijuterii.
Astfel, când Biserica și Școala își dau mâna prietenește, roadele cele bune nu întârzie să apară, câștigători fiind copiii și noi toți împreună cu ei! Atelierul de icoane pe sticlă a rodit frumos, iar „fructele” sale, roade ale mâinilor elevilor noștri, dau mărturie pentru lucrul cel bun și de folos.”
Hrisanti Bulugea
                   

Leave a comment